Wat is online beleggen?

Naast bankieren via internet kun je ook online beleggen. Bij je eigen bank of beleggingsinstelling kun je een beleggersrekening openen om zo via internet te handelen in aandelen. Behalve het online beleggen in aandelen en aandelenfondsen kun je ook beleggen in opties.

Voordelen online beleggen
Online beleggen is goedkoper en een stuk sneller dan traditioneel beleggen via een beleggingsadviseur. De tijd die de bank nodig had om een order te verwerken vervalt. Orders voor beleggingen worden direct online naar de beurs gestuurd. Je kunt dus direct handelen.

Nadelen online beleggen
Online beleggen heeft één groot nadeel. Je bent afhankelijk van computers en een internetverbinding. Als de internetverbinding traag is of er is een storing, dan kun je niet online beleggen. Dit kan nadelige effecten hebben op het resultaat van de beleggingen. Een ander nadeel van online beleggen is dat je zelf verantwoordelijk bent voor de orders die je via online beleggen uitvoert. Een traditioneel beleggingsadviseur zal je normaal gesproken waarschuwen voor risicovolle aan- en verkopen. Bij online beleggen is dat niet het geval.

Een ander voordeel: je kunt mobiel beleggen

De meeste online beleggersrekeningen bieden ook een mobiele website variant aan. Waardoor je ook via je Iphone of andere mobiele telefoon kunt beleggen en je posities in de gaten kunt houden.

Wegens introductie ‘mobiel beleggen’ (IPhone App) verloot Moneyou elke maand twee Iphone 4, mocht je er nog geen hebben dan is dit je kans… Veel geluk.

This entry was posted in beleggen via internet, beleggen voor beginners, online beleggen and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Wat is online beleggen?

 1. Fabian says:

  Interessante website!
  Goede inhoudelijk goede informatie!
  Dit zal voor mij een trigger zijn om te beginnen met beleggen!
  Bedankt voor je informatie!

  Fabian

 2. Rinus says:

  Bedankt voor het delen! Succes verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *